sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

 

A.o.  juttu, mielipidekirjoitus oli Ilmajoki-lehdessä 20.5.-21.  Melkein saman mielipidekirjoituksen olen lähettänyt ja saanut lehteen jo kaksissa edellisissä vaaleissakin.  Olen myös edelleen samaa mieltä.   

 

 

Onnellisuuden edellytykset

Maaseutukunnille hyvä elinkeinopolitiikka on olemassaolon edellytys.  Ensinnä kuntien asukkaat, ihmiset, tarvitsevat elinkeinoja hankkiakseen elantonsa.  Toiseksi vilkas elinkeinoelämä on kunnan oman päätösvallan edellytys.  Viimeiseksi, toimiva paikallistalous tuottaa aineksia itsetunnolle – tunnemme olevamme jostain kotoisin.

Ilmajoella elinkeinotoimi ja yrittäjyyden edistäminen on hoidettu hyvin; meillä on hyviä tekijöitä ja erinomainen sijainti.  Silti siihen pitää satsata.  Ilmajoella on tärkeää saada uusia työpaikkoja omaan kuntaan.  Työpaikkaomavaraisuutemme on nimittäin huono.

Seinäjoen kaupunki on meille sekä mahdollisuus että uhka.  Sieltä löytyy työpaikkoja meistä monelle ja palveluja joka lähtöön.  Silti Ilmajoen ei pidä tyytyä olemaan vain hyvälaatuinen asuinkunta, kehyskunta.  Parempi on, että Ilmajoella on omaa tuotantotoimintaa, yrittäjyyttä ja yhteiskunnan laitoksia, esim.  opiskelupaikkoja.  Siksi kunnan keskustan kehittäminen on tärkeää; sen palvelut ja houkuttelevuus ovat osa elinkeinopolitiikkaa. 

Lyhyet työmatkat ja sujuva liikenne ovat hyväksi ihmisten elämälle ja hyvinvoinnille.  Työpaikkaomavaraisuus tuo terveyttä, päätösvaltaa ja pienentää hiilijalanjälkeä eli bensakuluja.

 

Heikki Koskimies

kuntavaaliehdokas (kesk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti